Natisani Mix Dolci zmes na sladké pečivo bez lepku
Kód: 572



Podrobný popis
Zloženie: Ryžová múka, zemiakový škrob, glukóza, modifikovaný zemiakový škrob, zahusťovadlo: guarová guma.
Nutričné hodnoty na 100g:
Energia 1429 kJ / 341,8 kcal
Tuky 0,60 g
z toho nasýtené 0,25 g
Sacharidy 80,38 g
z toho cukry 0,54 g
Vláknina 1,16 g
Bielkoviny 3,72 g
Soľ 10 mg
Recepty na prípravu:
Krehké cesto:
1000 g zmesi, 280 g masla alebo margarínu, 370 g cukru, 185 g celých vajec, 6 g kypriaceho prášku. Zmes zmiešajte s maslom/margarínom, pridajte cukor, vajcia a kypriaci prášok, vytvorte hladkú a homogénnu guľu, prikryte ju a nechajte niekoľko hodín odpočívať v chladničke. Rozvaľkajte podľa potreby a pečte pri teplote 180 °C približne 15/20 minút.
Margherita koláč/muffin/slivkový koláč:
300 g zmesi, 250 g cukru, 4 celé vajcia, 200 g masla, 70 g mlieka, 1/2 vrecka kypriaceho prášku. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme rozpustené maslo, mlieko izbovej teploty a múčnu zmes. Zmes dobre premiešame, pridáme vyšľahané bielky a nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180 °C 50 minút. Pre verziu bez laktózy nahraďte maslo 200 g slnečnicového oleja a mlieko 70 g vody alebo rastlinného nápoja.
Palacinka:
200 g zmesi, 75 g cukru, 1 celé vajce, 200 g mlieka, 1 vrecko kypriaceho prášku. Oddeľte žĺtok od alburnu. Žĺtok nalejte do misky a vyšľahajte metličkou, pridajte predtým rozpustené a vychladnuté maslo, tenkým prúdom prilievajte mlieko a pokračujte v miešaní. Do múčnej zmesi pridajte kypriaci prášok, preosejte ho do misky s vaječnou zmesou, pridajte cukor a metličkou premiešajte, aby sa všetko spojilo. Bielky vyšľahajte do tuha a jemne ich zapracujte do vaječnej zmesi. Rozohrejte panvicu s nepriľnavým povrchom, jemne vymastenú, na strednom ohni a nalejte naberačku zmesi; keď sa na povrchu začnú objavovať bublinky a spodok je zlatistý, otočte ju a dopečte.
Dodatočné parametre
Kategória: | Múky a iné |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.