Natisani Mix zmes na pizzu bez lepku
Kód: 569



Podrobný popis
Zloženie: kukuričný škrob, ryžová múka, zemiakový škrob, dextróza, rastlinná vláknina: psyllium, fruktóza, zahusťovadlo: E464, rastlinná vláknina: inulín, stabilizátor: sorbitol.
Nutričné hodnoty na 100g:
Energia 1447 kJ / 346,4 kcal
Tuky 0,52 g z toho nasýtené 0,14 g
Sacharidy 81,3 g z toho cukry 3,81 g
Vláknina 9,0 g
Bielkoviny 2,6 g
Soľ 21 m
Recepty na prípravu:
Pomaly kysnúca neapolská pizza:
1000 g zmesi. 800 g vody, 10 g pivovarských kvasníc, 35 g oleja, 25 g soli. Droždie rozpustite vo vode a pridajte k múčnej zmesi: pridajte soľ a nakoniec olej. Zmes dajte do misky, prikryte potravinovou fóliou a vložte na 24 hodín do chladničky pri teplote +4 °C. Nechajte asi 30 minút odpočívať pri izbovej teplote, rozdeľte na bochníky s hmotnosťou 250 g a rozvaľkajte ich na doske poprášenej ryžovou múkou tak, aby mali typický okrúhly tvar so zvýšeným okrajom. Nechajte kysnúť vo vypnutej rúre asi 1 hodinu; dochuťte podľa chuti a pečte pri teplote 350 °C asi 4 minúty.
Pizza/Grilovaná pizza:
1000 g zmesi, 660 g vody, 25 g pivovarských kvasníc, 35 g oleja, 25 g soli. Droždie rozpustite vo vode a vmiešajte do múčnej zmesi; pridajte soľ a nakoniec olej. Získané cesto rozotrite na vymastený plech na pečenie a nechajte kysnúť 1 hodinu vo vypnutej rúre, kam ste predtým vložili nádobu s vriacou vodou. Predhrejte rúru na 220 °C, dochuťte paradajkami a pečte približne 15 minút. Pridajte ostatné korenie podľa chuti a dopečte. Z toho istého cesta môžete pripraviť focacciu a rôzne druhy pečiva.
Piadina (chlebová placka)
1000 g zmesi. 600 g vody, 200 g slnečnicového oleja, 32 g soli. 10 g bikarbóny. V miske zmiešajte zmes múky, soľ a bikarbónu, nakoniec pridajte vodu a olej. Cesto vypracujte, kým nezískate hladkú a homogénnu zmes, rozdeľte ho na bochníky a jemne ich rozvaľkajte valčekom. Pečte na nepriľnavej panvici asi 3-4 minúty a hneď ako sa začnú tvoriť bublinky, otočte ich.
Dodatočné parametre
Kategória: | Múky a iné |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.